De werkingsprincipes van het “Gouden Vuur”, ontwikkeld door NunnaUuni.

De speksteen is hittebestendig, kan warmte opslaan en deze snel geleiden, speksteen is natuursteen afkomstig uit Finland.

Speksteenkachels zijn hout gestookte accumulatiekachels, die werken volgens het tegenstroomprincipe. (Accumulatie wil zeggen opslaan, opeenhopen)

De kachel slaat warmte op in de steen. (Speksteen heeft een enorm warmte accumulerend vermogen door de hoge soortelijke massa (2850 kg/m3) en het grote warmtegeleidingsvermogen (6,4 W/mK).) Gecombineerd met de structuur en samenstelling van het gesteente resulteert dit in een zeer langdurige warmtestraling.

Het tegenstroomprincipe:

De hete rookgassen worden tegen de natuurlijke (de opwaartse) luchtstroming in afgebogen naar beneden door rookkanalen die functioneren als trekgang.

Deze constructie van het tegenstroomprincipe werkt enorm efficiënt, omdat het zorgt voor een zo groot mogelijke warmte–opname door de steen en zorgt voor een zeer gelijkmatige verdeling van warmte over de hele speksteenkachel.

Meer info valt te lezen in onze brochure op aanvraag.

Voor dummies !

  • Men stookt de speksteenkachel met hout, gedurende 1 tot 2,5 uur per dag.
  • De speksteen neemt de warmte op
  • Men sluit de rookklep en de luchttoevoerklep na de volledige verbranding, waardoor er geen warmte verdwijnt.
  • Daarop geeft de speksteenkachel gedurende lange tijd de warmte geleidelijk af.
  • De warmte van de speksteenkachel is voornamelijk infrarode stralingswarmte en is dus vergelijkbaar met de stralingswarmte van de zon. De speksteenkachel verspreidt een heerlijke zachte speksteenwarmte!
  • De speksteenkachel zal u voorzien van 24 uur aangename warmte